RETAKES, TEKSTUELE WIJZIGINGEN, INSPREEKFOUTEN

Ik ga er vanuit dat een tekst die ik krijg aangeleverd de definitieve, foutloze versie is.  Kleine tekstwijzigingen  (enkele woordjes of een zinnetje, binnen redelijkheid) die na het inspreken nog worden doorgevoerd, spreek ik éénmalig gratis opnieuw in met een retake.  Als er na die retake nogmaals tekstuele wijzigingen worden doorgevoerd, reken ik daarvoor 50% van het oorspronkelijke tarief per retake.  Mijn advies aan opdrachtgevers is dan ook vaak om de tekst voor het aanleveren zelf eens in te spreken en op te nemen, op die manier merk je snel of een zin  wel of niet ‘lekker bekt’.

HOE SNEL KUN JE AANLEVEREN?

In de basis kan ik altijd binnen 24 uur inspreken en aanleveren.  Is het een spoedje en heb je de audio sneller nodig?  App of bel me even.  En spreek vooral mijn voicemail even in als ik niet opneem, waarschijnlijk sta ik dan net in te spreken, dan staat de telefoon uiteraard op stil!

HOE EN IN WELK AUDIOFORMAAT LEVER JE AAN?

Je ontvangt de audio via een WeTransfer downloadlink (tenzij je dit anders wilt).  Het meeste gebruikte formaat is .WAV.  Maar ook andere formaten (bijvoorbeeld .AIFF) zijn mogelijk indien gewenst!

ZIJN DE AUDIOBESTANDEN ALTIJD GEBRUIKSKLAAR?

Dat ligt eraan wat je wens is.  Gebruikelijk is dat ik de audio gemonteerd en schoon (vrij van klikjes, smakjes etc.) aanlever.  Maar als je de audio liever zelf monteert en opschoont, dan kan dat ook en hanteer ik een lager tarief.  Ik lever altijd wel altijd kale audio aan, dat wil zeggen zonder verdere nabewerking, processing of compressie!

WELKE GEGEVENS HEB JE NODIG VOOR HET INSPREKEN?

Dat ligt aan de productie, maar in ieder geval is het belangrijk om goed na te denken en te verwoorden wat de tone-of-voice moet zijn. Daarnaast natuurlijk ook binnen hoeveel tijd het inspreken moet gebeuren. Maar geen zorgen, als het me niet helemaal duidelijk is vraag ik je eerst het hemd van het lijf voordat ik mijn ‘hok’  induik.  😉

FACTURATIE, BETAALCONDITIES EN OVERIGE VOORWAARDEN

Je ontvangt van mij een 21% BTW factuur voor het inspreken van de voice-over(s) namens Witvis Media Producties.  De betaling zie ik graag binnen 30 dagen na factuurdatum tegemoet.  Ik hanteer geen Algemene Voorwaarden, ik wil graag samenwerken op basis van gezond verstand, redelijkheid en vertrouwen. Dat heeft me al heel veel fijne, professionele en creatieve samenwerkingen opgeleverd!

GEBRUIKSRECHT EN BUY-OUT PERIODES

Voor commercials hanteer ik tarieven inclusief één jaar buy-out. Wil je de commercial na dat jaar opnieuw inzetten? Dan hanteer ik daarvoor 50% van het oorspronkelijke tarief. Alle overige producties die ik inspreek hebben een onbeperkt gebruiksrecht.

WELKE PRODUCTIES DOE JE NIET?

Zoek je “een bekende Nederlander” of een specifiek “imitatie”  stemmetje? Dan heb je aan mij niet de juiste stemacteur.

STAAT HET ANTWOORD OP JOUW VRAAG HIER NIET BIJ?

Bel, mail of app me gerust, dan heb je snel het antwoord op je vraag.

Contact

Voice-over nodig? Neem gerust contact op!